Coincidint amb l’obertura dels establiments comercials d’Andorra, i com a conseqüència de les limitacions que comporta l’actual context de crisi sanitària deguda a la Covid19, des d’Actua es treballa per reduir les previsibles cues d’espera de persones que es produiran en un mateix espai a través de la proposta d’un repte obert a diferents actors de la societat andorrana. L’objectiu és ajudar a disminuir el risc epidemiològic i a gestionar una entrada ordenada als establiments.
En aquest sentit, el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, ha explicat que “la formulació del repte té com a objectiu oferir a la població del país i als turistes que ens visiten informació sobre la suma de persones que estan dins o bé esperant a l’exterior dels establiments comercials (incloent farmàcies i altres serveis d’interès) per tal de minimitzar les possibilitats d’aglomeració”, i ha afegit que “amb aquesta informació, les persones podran decidir quin és el millor moment per anar-hi, minimitzant el contacte i optimitzant els recursos del propi establiment”.
Per la seva banda, el director d’Actua Innovació, Marc Pons ha recordat que “apostem per metodologies i processos d’innovació que s’orienten a oferir valor a la ciutadania, les empreses i les institucions d’Andorra. Busquem una adaptació continuada a la realitat i pensem que el model d’innovació oberta és una via per resoldre els reptes a què ens enfrontem, amb la participació dels diferents actors de la nostra societat i amb la voluntat de trobar solucions per evolucionar i créixer”.
El repte està organitzat com una competició entre equips, està obert a tot tipus d’empreses, persones i col·lectius d’Andorra, i tindrà una durada total inicial de 21 dies dividida en dues fases.
A nivell general, les solucions han de complir els següents requisits:
- Solucions basades en productes: seran elegibles aquelles propostes que resolguin el repte plantejat a partir d’un producte ja existent però incorporant els canvis i ajustos suficients com per a configurar una solució innovadora i adaptada al repte en qüestió.
- Solucions estables: aquestes solucions han de poder ser provades pel jurat i han de poder ser utilitzades i testades en un projecte pilot.
- No poden ser solucions integrals comercials que ja gaudeixin d’un recorregut comercial madur.
Un jurat farà una preselecció dels equips que hauran de preparar, entre altres requisits, un prototip bàsic de la solució i del model de funcionament. El guanyador rebrà un premi de 3.000 euros i podrà implementar un pilot en un dels establiments comercials.
Trobareu totes la informació i els terminis de cada fase al web d’Actua: www.actua.ad/reptecovid19
#RepteCovid19