Gallardo ha explicat que “hem aprofitat la invitació del Govern turc per participar per primera vegada en aquestes jornades d’inversió i de diversificació econòmica. Estem molt contents d’haver pogut explicar avui els atractius d’Andorra i també per poder fer arribar a representants governamentals de grans potències econòmiques mundials com la Xina, i de països estratègicament interessants en aquesta regió, com Turquia, (el segon país amb més població d’Europa), els principals avantatges d’invertir a Andorra”. En aquest sentit, el ministre de Presidència, Economia i Empresa ha assenyalat que “l’objectiu és diversificar encara més la nostra economia i treballar amb nous mercats internacionals”.
En el decurs de la seva intervenció, el ministre ha presentat Andorra com un país amb un sistema públic de finances sòlid, amb un dels règims fiscals més competitius d’Europa, amb un dels índexs de seguretat i de qualitat de vida més importants del món, i com a destinació per desenvolupar importants projectes d’innovació.
Reunions bilaterals d’alt nivell amb Xina i Turquia
Paral·lelament, Gallardo ha aprofitat el desplaçament per tancar diverses reunions bilaterals com les que tindran lloc aquest divendres amb el viceministre de Comerç de la Xina, Li Chenggang, i la ministra de Comerç de Turquia, Ruhsar Pekcan. També s’han explorat amb diversos representants públics i privats noves vies de col·laboració en sectors com el sanitari i el turístic.
Per la seva banda, la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, que ha compartit presentació amb el ministre Gallardo, ha destacat l’important increment de l’atractiu del Principat per als inversors internacionals. Per a Hidalgo, “aquest fòrum ens permet arribar a països amb els que normalment no tenim tanta relació i així diversifiquem el coneixement d’Andorra. Al mateix temps estem aprofitant per veure empreses turques per oferir-los les oportunitats que brinda Andorra en alguns sectors i per promoure el país com una destinació d’inversions”.
Hidalgo també s’ha referit al procés d’obertura econòmica d’Andorra iniciat el 2012 i ha recordat que els sectors amb més atractiu per als inversors han estat el de béns i serveis, l’immobiliari i el comerç, principalment. Per nacionalitats, espanyols (45,2%) i francesos (24,6%), continuen al capdavant de la llista d’inversors internacionals però des d’Andorra es treballa per incrementar les inversions d’altres països.