En el marc de la transformació del model energètic d’Andorra i dels esforços engegats pel Govern per impulsar les energies renovables, es fa necessari comptar amb un teixit professional ben adaptat i format. Per aquest motiu, i tenint en compte la bona col·laboració francoandorrana en matèria energètica, s’ha volgut impulsar aquest conveni per fomentar que els futurs enginyers andorrans es puguin formar en aquesta especialitat i beneficiar-se dels coneixements de Sup’EnR.
El director de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, ha explicat que mitjançant aquest conveni el Govern i FEDA esdevenen socis de Sup’EnR i es comprometen a col·laborar en la formació que ofereix l’escola als possibles candidats del país. A més, les entitats andorranes participaran en el procés de selecció dels estudiants, informant dels candidats andorrans que es presenten, i la universitat acollirà aquells que compleixin amb els requisits d’accés.
El director general de FEDA, Albert Moles, per la seva banda, ha anunciat que la parapública crearà una beca d’estudis dirigida als estudiants que cursin aquesta formació. Aquesta iniciativa s’emmarca en la implicació de FEDA en el foment de la transformació del model energètic, i alhora és coherent amb la necessitat de l’empresa i del país de poder comptar amb professionals capacitats en matèria de transició energètica i d’energies renovables.
Per la seva banda, el vice-president de Recerca de la Universitat de Perpinyà Via Domitia, Xavier Py, ha manifestat que aquest conveni s’emmarca en les bones relacions establertes a partir de la reunió amb la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, que va tenir lloc l’abril del 2017.Py també ha explicat que Sup’EnR forma enginyers en energètica i enginyeria dels procediments aplicats a la indústria i a la construcció i afegeix un enfocament global relacionat amb el desenvolupament sostenible.
Text: Govern d’Andorra