El Clúster de Salut i Benestar s’ha reunit aquest dilluns per 18a vegada per abordar les diferents experiències viscudes pels especialistes de l’àrea sanitària que han desenvolupat recentment un negoci al país. L’acte ha comptat amb la participació d’una cinquantena de persones i ha servit per confirmar la necessitat de treballar per promocionar l’oferta de Salut i Benestar a l’exterior de forma conjunta.
El clúster ha posat de relleu els punts forts i febles a l’hora d’obrir un centre privat de salut al Principat a través de l’experiència del Dr. López Gil (Clínica dermatològica Dermandtek), el Dr. Hanneken (Clínica oftalmològica VallmedicVision), Angelina Llobet (Centre Quiropràctic Andorrà), Raúl Peláez (clínica estètica Dorsia) i Patrick McMahon (Centre Vital Quiropràctic). També hi ha estat representat el Centre Hospitalari Andorrà (CHA).
Pel que fa als aspectes positius, els especialistes han destacat les facilitats i acompanyament inicial a les diferents iniciatives d’inversió estrangera, un elevat coneixement d’idiomes de la població andorrana com a facilitador del turisme de Salut, l’existència de punts d’atenció especialitzada com l’Actua Corner i les facilitats de finançament.
En l’àmbit d’aspectes a millorar, s’ha posat sobre la taula la necessitat de promocionar conjuntament l’oferta de Salut i Benestar per desenvolupar aquest turisme com a un punt d’atracció més fort, així com majors facilitats per a la contractació de professionals del sector sanitari provinents d’altres països .
Des del Centre Hospitalari Andorrà s’ha explicat que es posarà en marxa a l’hospital una figura que s’encarregarà gestionar tots els centres privats que volen operar a l’hospital de Meritxell. Els ponents i assistents han apreciat aquesta predisposició.
Des de la Iniciativa Actua s’ha valorat molt positivament la sessió i properament es prendran accions concretes per analitzar la millor forma de promocionar l’oferta de Salut i Benestar a l’exterior.