El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha presentat les accions contemplades dins el Pla Estratègic de Turisme de Compres, com a una oportunitat per al sector turístic i comercial de posicionar Andorra com a una destinació de compres de referència a Europa.
El pla estableix l’estratègia i les accions que calen dur a terme en els anys vinents per assolir els següents objectius: diversificar i millorar la qualitat de l’oferta comercial destinada a un públic internacional, atreure noves marques i desenvolupar, paral·lelament, nous formats comercials. Amb aquest impuls del sector es reforçaria l’oferta turística, incrementant els motius, el nombre i la durada dels visitants del país.
Per aconseguir-ho contempla més d’un centenar d’accions a dur a terme tant pels actors del sector públic com pels privats, amb un cost estimat de 115 milions d’euros. Aquestes accions s’haurien de realitzar en un període de 8 anys i la repercussió prevista és un increment de més d’un milió de nombre de visitants.
S’estableix de manera prioritària la millora de l’entorn urbà i les zones comercials per tal d’optimitzar l’experiència i el confort en la compra, així com l’accessibilitat de les fronteres. També s’ha posat en relleu que cal completar l’oferta comercial amb la cultural i la d’oci, crear més esdeveniments i infraestructures de referència que atreguin el visitant, i integrar el comerç electrònic, cada cop més emergent, al comerç tradicional.
El pla estratègic pretén reforçar el posicionament i la sectorització actuals de la major part de les zones comercials del país, com són l’àrea central, que compren l’avinguda Meritxell, Vivand i Fener Bulevard així com les zones complementàries (el centre històric d’Andorra la Vella, Riberaygua i travesseres així com la part alta d’Escaldes-Engordany) i el Pas de la Casa, sense oblidar altres zones i parròquies que tradicionalment s’han dedicat a un comerç més especialitzat i/o de proximitat.
Consulta el Pla Estratègic de Turisme de Compres