El primer City Science Summit organitzat pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) amb el suport d’ACTUA, ha finalitzat aquest divendres 15 de setembre superant totes les previsions de participació. En total es van inscriure 292 persones a l’esdeveniment encara que, en ser un acte obert al públic, desenes de persones més van participar als diversos actes celebrats a l’Espai d’Innovació d’Andorra i a la sala del Prat del Roure del Comú d’Escaldes-Engordany.
Durant els dos dies d’esdeveniment s’han abordat diversos reptes relacionats amb l’urbanisme, la mobilitat i millores per ser més eficients energèticament respectant el medi ambient. Tot amb l’objectiu de posar en comú propostes que ajudin a elaborar una millor planificació de les ciutats del futur.
En quant a la participació de professionals, 19 ponents de ciutats com Hamburg, Helsinki, Boston, Shanghai i Taipei, juntament amb experts andorrans han estat els protagonistes principals del City Science Summit.
El secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, ha informat que “hem tingut una assistència al congrés per sobre de les nostres expectatives i moltes visites de ciutats com Barcelona, Madrid, Liechtenstein que volen col·laborar en el futur amb l’MIT”, i ha puntualitzat que “el fet de que existeixi un espai a Andorra on s’està discutint sobre innovació i, més concretament, sobre com han de ser les ciutats del futur ens posiciona com un punt de referència”.
Per la seva banda, el director del grup d’investigació del City Science MIT Medial Lab, Kent Larson, ha assegurat que “els resultats han estat fantàstics. Han estat treballant conjuntament entre 40 i 50 experts, l’assistència ha superat les 300 persones i totes les xerrades han estat del màxim nivell”.
D’altra banda, aquest divendres al matí han tingut lloc sis taules rodones amb la participació de mig centenar d’experts locals i internacionals. A més, els alumnes del Centre de Formació Professional d’Aixovall també han participat a la proves del vehicle autònom, (Persuasive Electric Vehicle -PEV-), una plataforma que començaran a treballar aquest curs acadèmic.