Els sis projectes presentats al NIU Demo Day generen l’interès dels inversors

El NIU Demo Day, la jornada destinada a finançar projectes d’emprenedoria celebrada aquest dilluns 21 d’octubre, s’ha consolidat com una cita anual de referència. Una seixantena de professionals, entre ells representants d’entitats bancàries, fons de capital risc, family office i business angels, han seguit amb interès els sis projectes que s’hi han presentat, quatre d’ells instal·lats al NIU, el viver d’empreses d’Andorra Telecom, i dos més externs.

Les iniciatives presentades, amb la innovació i la tecnologia com a principals eixos, abasten activitats molt diferenciades: control de drons, e-commerce, agregació musical, preparació física, integració de bigdata i la indústria de la construcció.

El director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, que s’ha encarregat d’obrir l’acte, ha destacat que més enllà de respondre a una necessitat de les empreses que comencen, com és la d’aconseguir finançament, el NIU busca també que el Demo Day siguin un aparador “per donar visibilitat als projectes que s’estan desenvolupant, certament molt interessants”. 

Nadal s’ha mostra “molt satisfet” de la resposta obtinguda en aquestes tres edicions de la jornada “el que demostra que el NIU ocupa un paper central en l’ecosistema de l’emprenedoria a Andorra”. En aquest sentit, ha apuntat la ferma voluntat d’Andorra Telecom que en un futur pròxim el viver d’empreses pugui donar suport a projectes d’innovació desenvolupats per empreses i institucions del país.

Miquel Gouarré, responsable del NIU, creu que les presentacions públiques del Demo Day són només “la part visible” d’un procés que ha de continuar amb els contactes entre inversors i emprenedors i el tancament d’acords. Gouarré ha volgut recordar que un finançament de qualitat és imprescindible perquè l’emprenedor pugui comptar amb un equip de qualitat que l’ajudi en la implementació i llançament del seu producte. “Per aquest motiu sempre hem tingut clar que una pota bàsica del NIU havia de ser portar els projectes als inversors”
 
EMPRESES PARTICIPANTS

Empreses del NIU

Triondata
L’empresa del NIU Teamstone, SL proposa Triondata, una solució tecnològica completa que permet la implantació de l’anomenada Gestió de Dades Empresarials. Aquesta solució de big data, orientada preferentment a bancs i assegurances, que permet integrar i gestionar de manera efectiva les dades procedents de plataformes diferents d’una mateixa organització. Teamstone ofereix la consultoria estratègica, la prestació de servei i l’acompanyament de la integració.

Kootata
L’empresari xinès instal·lat al NIU Huanzhou Zhang proposa una eina per a comerços online petits o mitjans que tenen moltes dificultats per tirar endavant els seus negocis per falta de ressenyes i comentaris i que no disposen d’informació de valor dels clients en operar a través de grans plataformes com Ali express o Joom. L’aplicació permet posar en comú els compradors que incentivats amb descomptes es converteixen en prescriptors i aporten notorietat a l’e-commerce.

ATHL Exercise
Aplicació d’entrenament en línia que ofereix programes de preparació física personalitzats per a l’usuari elaborats per un equip integrat per un fisiòleg i una metgessa. Disposa de programes específics i va dirigit a un públic molt ampli: població proactiva en exercici per a la salut, esportistes amateurs o persones amb patologies que exigeixen la pràctica d’esport. L’aplicació es diferencia dels competidors pel seguiment acurat de l’evolució de l’usuari, la interacció i la qualitat del contingut.

Petracoin
Solució tecnològica pionera basada en blockchain orientada a empreses del sector de les superfícies sòlides: pedra natural, aglomerats de quarts i porcel·lànics. Permet la traçabilitat del producte durant tota la cadena de valor. L’objectiu és certificar, garantir i autentificar el producte final. Preveu la creació de la blockchain Petracoin que permetrà disposar d’una unitat de valor específica (un token) i l’agrupació de les empreses productores i les elaboradores de producte.

Empreses externes

Vectoor
El projecte Vectoor ofereix al sector dels avions no tripulats i l’aviació experimental una solució per als problemes derivats de les dificultats de control de les aeronaus a causa de l’abast limitat de la connexió via ràdio i l’elevat cost que comporta l’ús de satèl·lits. L’empresa responsable, l’andorrana Aeroworks, S.L. porta cinc anys treballant en aquest sistema que actualment es troba en fase de test.

Musiclist
Es tracta d’un agregador musical que compta amb 3 milions d’usuaris en 190 països diferents i que ofereix a l’usuari una proposta de cançons en base al seu estat d’ànim o context. L’app, disponible per iOS i Android permet, que a partir d’una selfie i mitjançant intel·ligència artificial, es generi una llista musical personalitzada en funció de les emocions i que posteriorment la pugui exportar al seu compte d’Spotify.

Text: Andorra Telecom