En el marc de l’estratègia per a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat engegada pel Govern el 2016, es va crear la Xarxa d’empreses inclusives que té la missió de facilitar el dret laboral de les persones amb discapacitat i d’assegurar una igualtat d’oportunitats efectiva.
Andorra Telecom va ser la primera empresa que es va adherir a la Xarxa, incorporant el passat mes d’abril dues persones amb discapacitat a l’agència comercial. La signatura dels dos convenis d’aquest dijous suposarà la incorporació d’una persona amb discapacitat a cada una de les empreses adherides.
El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha indicat que la signatura dels convenis d’aquest dijous és un pas més en el desplegament d’aquesta xarxa, i que l’exemple d’aquestes empreses obre el camí a altres que també s’hi puguin adherir, i repercuteix en benefici dels ciutadans.
El centre d’atenció al client ESPIC, impulsat per Andorra Telecom i l’empresa espanyola MST, que presta els seus serveis per a empreses andorranes i internacionals, s’adhereix a la xarxa amb la incorporació d’una persona que farà tasques d’atenció al client i suport tecnològic. El director d’ESPIC, Joan Foix, ha expressat la satisfacció per haver trobat la persona que s’incorporarà a la plantilla, apuntant que “crec que ens donarà més que el que li donem nosaltres”, ja que aportarà valors i sentiments a l’empresa.
L’Hotel Piolets Park també s’ha adherit a la xarxa i ha contractat una persona amb discapacitat per a la neteja del balneari. El seu director, Jordi París, ha agraït poder participar en aquest projecte, i ha assegurat que la persona contractada s’ha adaptat molt bé a l’equip. Així, ha desitjat que moltes altres persones i empreses puguin beneficiar-se d’aquest programa.
Espot ha informat que ja s’ha contactat amb altres empreses i que n’hi ha sis mes que tenen la voluntat d’incorporar-se a la xarxa.
A més de facilitar la contractació, la xarxa d’empreses inclusives compta amb un itinerari específic en orientació laboral per a les persones que necessitin suport i el seguiment a càrrec de dues orientadores especialitzades del Servei d’Ocupació. El suport a la inclusió preveu l’acompanyament previ a l’equip al que s’incorpora el treballador i la dedicació d’un preparador laboral el temps necessari a més del seguiment posterior i continu de la persona en el seu lloc de treball.
Els membres de la xarxa es comprometen a identificar les ofertes de treball que es podrien adaptar a les necessitats de les persones amb discapacitat i trametre-les al Servei d’Ocupació, que recomana els aspirants que millor s’adaptin al perfil per a que l’empresa pugui fer la selecció final.