Saboya ha destacat les bones relacions existents entre Andorra i Luxemburg, que han facilitat la realització d’aquest esdeveniment. Per altra banda també ha destacat la importància del treball desenvolupat per la iniciativa Actua, ja que la dinàmica dels clústers permet identificar les barreres i les oportunitats pel desenvolupament d’un sector concret. Finalment Saboya ha remarcat avenços assolits dins dels marc de la iniciativa com son la propera signatura de la Llei sobre l’espai digital, els treballs duts a terme al voltant dels mitjans de pagament, o el desenvolupament del projecte Google Business View.
L’ambaixador Graff ha presentat en un primer moment les principals característiques del país, per centrar-se posteriorment en les noves tecnologies de la informació i la comunicació a Luxemburg.
Amb un territori sis vegades més gran que Andorra i una població de 550.000 habitants, Luxemburg és una de les economies més importants del continent europeu. La seva situació geogràfica al cor d’Europa i la seva estabilitat política i econòmica la situen com la 73a economia mundial. Per aconseguir aquest estatut l’economia luxemburguesa ha potenciat principalment l’obertura econòmica.
L’ambaixador Graff ha explicat la importància del sector de les tecnologies i la comunicació dins del PIB del Luxemburg, destacant la importància de preveure una legislació concreta i a la vegada també inversions en les infraestructures escaients, per tal d’afavorir el desenvolupament i l’atracció de les societats de noves tecnologies i comunicació.
Luxemburg ha estat pioner en la transposició d’algunes de les directives europees relacionades amb les TIC, com la de la signatura electrònica o la llei sobre el comerç electrònic. En anys anteriors ja havia adaptat la directiva europea sobre les SICAV, fet que va ajudar a desenvolupar àmpliament el sector financer luxemburguès.
Finalment, Graff ha posat de relleu la importància de la flexibilitat del model econòmic, com un element essencial per ser competitius. De fet, Luxemburg ha estat un dels primers països en modificar la seva llei notarial per facilitar la constitució de societats. També han adaptat l’entorn legal per crear un espai segur per als continguts digitals, possibilitant l’exportació arreu.