El projecte s’ha dut a terme dins el marc de col·laboració entre el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i la Fundació ActuaTech, amb la qual el MIT desenvolupa projectes d’innovació i recerca a Andorra. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha explicat que aquest projecte s’inscriu en la reforma educativa basada en l’aprenentatge per competències que s’aplica a l’Escola Andorrana. La prova pilot permet als alumnes interactuar amb les noves tecnologies per aplicar-les al coneixement de l’entorn en general. Jover ha avançat que un cop extretes conclusions positives d’aquesta prova, es podrà exportar a altres centres de l’Escola Andorra, i fins i tot proposar-la altres sistemes educatius.
Tal com ha explicat el coordinador del MIT, Luís Alonso, el projecte consisteix en la instal·lació de 80 sensors, anomenats TerMITs, localitzats en 4 aules, al passadís i als exteriors de la 3a planta de l’escola, que registren diferents dades com la temperatura, el nivell de CO2, els moviments, o la intensitat de la llum, entre d’altres paràmetres. L’objectiu és que els alumnes vegi com el comportament humà té una incidència directa en el consum d’energia, i prenguin consciencia de la importància d’aplicar mesures a favor d’una eficiència energètica.
El director de l’escola, Bruno Bartolomé ha valorat la experiència com un projecte pedagògic de valor, ja que els estudiants poden experimentar i aprendre amb la tecnologia més capdavantera en la seva aplicació quotidiana.