Les tres empreses que han signat el conveni per esdevenir inclusives han integrat, cada una, una persona a les seves plantilles.
En el cas de l’empresa Mutuand, ha incorporat un auxiliar administratiu, amb un contracte de 20 hores setmanals. El representant de la societat, Aureli Arribas, ha assegurat que per a l’empresa és important cuidar de les persones, independentment que tinguin o no una discapacitat. Així, ha indicat que és un honor poder formar part del projecte, però ha lamentat que es tracti d’un fet noticiable, ja que considera que la inclusió laboral de les persones amb discapacitat hauria de ser un fet normal.
Per part de Pronet, la seva inclusió a la Xarxa s’ha materialitzat amb la contractació d’una persona de neteja amb un contracte de 20 hores setmanals. El seu representant, David Sánchez, ha indicat que a l’empresa sempre s’ha vetllat per la conciliació familiar i pel benestar dels seus treballadors, i que per això “si hi ha persones que tenen més dificultats d’inclusió al món laboral, és un plaer poder-los ajudar”.
Finalment, l’Hotel Isard ha incorporat un ajudant de cambrer a la seva plantilla, amb una jornada també de 20 hores setmanals. Alexandre Molleví, en representació de l’empresa, ha explicat que la incorporació d’aquesta persona a l’equip ha aportat moltes coses positives, entre les quals ha destacat un molt bon ambient de treball.
El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que ha signat els convenis amb els representants de les societats, ha agraït els esforços que han fet les empreses per adherir-se al projecte, i ha desitjat que la Xarxa pugui continuar creixent.
Les empreses que s’adhereixen a la xarxa no només es comprometen a contractar persones amb discapacitat, sinó que garanteixen que ho fan en un entorn obert, inclusiu i amb igualtat de condicions. A més, per la seva banda el Govern ofereix un itinerari específic d’orientació laboral per a les persones que necessitin suport, i posa a disposició dues orientadores especialitzades del Servei d’Ocupació per fer-ne el seguiment. El suport a la inclusió preveu l’acompanyament previ a l’equip on s’incorpora el treballador i la dedicació d’un preparador laboral el temps necessari, a més del seguiment posterior i continu de la persona en el seu lloc de treball.
Des de la seva posada en marxa, el projecte ja compta amb una desena d’empreses adherides, i ja hi ha quatre societats més en vies de poder signar el conveni corresponent.
Text i foto: Govern d’Andorra