Un projecte relacionat amb els serveis sociosanitaris guanya el 1r premi del Taller d’emprenedors 2018

El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, ha clausurat aquest dijous, 28 de juny, la 18a edició del Taller d’emprenedors. En l’actual Taller 2018 han participat 20 emprenedors, dels quals 14 han acabat el curs amb la realització d’un pla d’empresa satisfactori.

Gilbert Saboya, i el rector de la UdA, Miquel Nicolau, han lliurat els diplomes als 14 nous emprenedors, entre els quals, els 3 premis als millors projectes d’empresa d’enguany. El 1r premi amb 2.000 euros ha estat per un projecte relacionat amb els serveis sociosanitaris, el 2n premi ha estat per un projecte de creació d’un parc per a gossos, i el 3r premi ha estat, de manera compartida, per un projecte de decoracions florals i un projecte de retolació de vehicles.

El Taller d’emprenedors és una iniciativa del Govern d’Andorra que s’està portant a terme des de l’any 1999 amb la col·laboració de la Universitat d’Andorra (UdA) i amb professionals del sector privat. L’objectiu és afavorir la capacitat de crear noves empreses al país o de liderar projectes empresarials en empreses ja existents. En aquest sentit, en la seva intervenció, Gilbert Saboya, ha ressaltat que Andorra és competitiva gràcies al conjunt del teixit empresarial, però també a l’emprenedoria que s’està incentivant des de diferents institucions del Principat, així com des de l’àmbit individual. El ministre també ha recordat la creació per part del Govern del projecte “Punt empresa” amb l’objectiu de ser un suport d’acompanyament per als empresaris, apropant així l’Administració amb l’administrat.

El Taller d’Emprenedors és totalment gratuït per als participants i va dirigit a persones majors de 18 anys, que tenen esperit emprenedor i que volen crear el seu propi negoci, i és vàlid per a qualsevol tipus de projecte empresarial. Cada emprenedor treballa durant el Taller en el seu pla d’empresa, en un curs d’uns 5 mesos de durada, de gener a juny. El curs s’estructura en 20 sessions formatives presencials a la Universitat d’Andorra. El Taller també compta amb un servei de tutories per fer el seguiment de l’evolució dels projectes durant els 5 mesos del curs. Es proporciona així una formació integral a l’emprenedor, en àmbits tan diversos com màrqueting, producció, recursos humans, economia i finances, legislació, etc., perquè cadascú pugui desenvolupar personalment el pla d’empresa de la seva idea de negoci.

En les 18 edicions ja realitzades del Taller, més de 260 emprenedors han elaborat satisfactòriament el seu pla d’empresa, i una bona part d’aquests han acabat creant la seva empresa real, unes 90 persones.

Text i foto: Govern d’Andorra