Projecte Tàndem, sinònim d’innovació en l’àmbit de l’FP a Andorra
El Projecte Tàndem consisteix en introduir espais d’aprenentatge a través dels quals empreses i entitats col·laboradores es troben amb el Centre de Formació Professional d’Aixovall per generar valor econòmic i social. En aquest sentit, Tàndem és una comunitat d’innovació oberta on professionals, docents i estudiants interactuen per donar resposta a reptes reals i significatius presents a les empreses i a la societat andorrana en general.
En definitiva, Tàndem té per objectiu implicar la comunitat educativa d’FP d’Andorra amb projectes innovadors que es desenvolupin a les empreses, potenciar el talent dels alumnes, augmentar les oportunitats laborals dels joves, millorar la transferència de valor entre els centres d’FP i les empreses, i a la vegada, incrementar la competitivitat de les empreses.
Vuitena edició
La vuitena edició del projecte Tàndem va finalitzar el dimecres 20 de desembre del 2023 amb la gran final celebrada a l’auditori del centre de Formació Professional d’Aixovall. Els alumnes van haver de fer front als reptes plantejats per les empreses Nice Tech, que els demanava conscienciar la població andorrana sobre el valor de la fruita congelada, Molines Patrimonis, que volia idees per crear un entorn professional únic al país, eficient, rendible, sostenible i tecnològicament punter per a les empreses del futur, i Opció Group, que volia conèixer quines competències necessita el jovent per al món professional del futur. Finalment, l’equip guanyador va ser Arq & Mirall, amb el projecte d’un edifici avantguardista i intel·ligent, proposant una solució al repte plantejat per l’empresa Molines Patrimonis.
En aquesta edició van participr 60 estudiants del Centre d’FP, repartits en 12 equips tutelats per 12 professors i diversos mentors empresarials, i van treballar reptes plantejats per tres empreses.
Setena edició
En la setena edició del projecte Tàndem, finalitzada el dimarts 20 de desembre del 2022, els alumnes de formació professional van haver de fer front als reptes plantejats per Caldea (com atraure parelles al nou Resort hotel i SPA), Ràdio i Televisió d’Andorra (com aconseguir tenir més espectadors de la franja d’edat jove), Tècniques d’Avantguarda (com resoldre i gestionar la necessitat que té una persona d’un servei professional qualsevol a domicili), Centre Mèdic Valira (com donar eines i recursos per prevenir patologies visuals als menors de 6 anys) i HomeBox (com coordinar ciutadans del país i els seus clients per efectuar una mudança fent un bescanvi de competències professionals). Finalment l’equip guanyador de la setena edició va ser l’encarregat de treaballar el repte plantejat per al Centre Mèdic Valira.
En aquesta edició hi van participar 93 alumnes i 18 docents del centre d’Aixovall, la xifra més alta de totes les edicions, que van haver de fer fronta als reptes plantejats per cinc empreses i per primera vegada s’hi van incorporar estudiants i professors de les branques sociocomunitària i sanitària.
Sisena edició
La sisena edició del projecte Tàndem, els alumnes de formació professional van haver de fer front als reptes plantejats per les empreses Abast Global, que plantejava com atraure, retornar i retenir el talent a Andorra, Daguisa Hotels, que volia eliminar tots els plàstics en la gestió hotelera, i FEDA, que volia fomentar els hàbits saludables dels treballadors de l’entitat. Finalment, el repte guanyador va ser el que donava solució a aquest darrer repte plantejat per FEDA.
En aquesta edició van participr 91 alumnes del Centre d’FP, van treballar reptes plantejats per tres empreses.
Cinquena edició
La cinquena edició del projecte Tàndem va finalitzar el 17 de desembre del 2020, amb la gran final que es va celebrar a l’auditori del centre de Formació Professional d’Aixovall.
Els tres equips finalistes, formats per 6 alumnes cadascun, van disposar de 10 minuts per presentar les seves solucions innovadores als reptes plantejats per Creu Roja Andorrana (Com ampliar la presència de l’entitat a nivell social al Principat); Vallnord (Com reduir la petjada ecològica de l’estació d’esquí); i Via Moda (Com reformular els processos interns de Via Moda per reduir la petjada ecològica).
Finalment l’equip guanyador va ser el de Neu Neta que va presentar un gran projecte per a Vallnord que incloïa nous dipòsits d’aigua, una aplicació per premiar la fidelitat dels clients, una reducció del consum de combustible i la millora paisatgística del pàrquing de Pal.
A la cinquena edició van participar 80 alumnes, 12 docents i una desena de mentors que van treballar conjuntament els reptes plantejats per les tres entitats mencionades.
Quarta edició
En la a quarta edició del projecte Tàndem, els alumnes de formació professional van haver de fer front als reptes plantejats per les empreses Vatel, amb l’objectiu de fer que les professions del sector hostaler i turístic siguin més atractives pels estudiants del país, Unicef Andorra, que volia potenciar la col·laboració dels joves d’Andorra amb Unicef, i el Basquet Club Andorra (Morabanc Andorra) que plantejava com aconseguir que anar al bàsquet sigui una opció d’oci prioritària per a la població d’entre 20 i 40 anys.
En aquesta edició van participr 68 alumnes del Centre d’FP, tutelats per 12 professors, i van treballar reptes plantejats per tres empreses.
Tercera edició
En la tercera edició del projecte Tàndem els alumnes van haver de fer front als reptes d’innovació plantejats per Andorra Telecom, Gamma Management i VallmedicVision.
Andorra Telecom demanava als alumnes treballar iniciatives per innovar en l’oferta de telefonia mòbil de prepagament per tal d’arribar a més clients; VallmedicVision, idees per conscienciar la població andorrana per evitar l’ús abusiu de les pantalles digitals amb la finalitat de reduir la incidència de la miopia; i pel que fa a Gamma Management, millorar la relació d’aquesta empresa de recursos humans amb els seus clients, que són empreses i candidats. Així, l’equip guanyador, Free Wifi, que va ser seleccionat pel jurat com el projecte que millor resolia el repte plantejat per Andorra Telecom.
A la tercera edició van participar 72 alumnes, tutelats per 12 docents, i van treballar reptes plantejats per tres empreses.
Segona edició
En la segona edicio del projecte Tàndem, els alumnes de formació professional van haver de fer front als reptes plantejats per diverses empreses. Així, el repte de Dermandtek consistia en conscienciar a la població sobre la necessitat de fer revisions per prevenir el càncer de pell. I de l’altra, Hotels Plaza, que volia oferir una experiència regal personalitzada als seus clients, i Inlingua que proposava la creació d’un projecte atractiu d’immersió lingüística durant els mesos de juliol i agost adreçat a adolescents.
Finalment, d’entre els 5 projectes finalistes, el guanyador plantejava la creació d’una aplicació i un sistema de punts de fidelització que permet al client gaudir d’avantatges i activitats exclusives en les instal·lacions de l’hotel.
En aquesta edició van participar la totalitat dels alumnes del Centre de FP (61), tutelats per 11 professors, i van treballar reptes plantejats per tres empreses.
Primera edició
La primera edició de Tàndem va finalitzar el mes de maig del 2017, amb la presentació de tres propostes dels alumnes d’FP que donaven solucions diverses al repte plantejat per Perfumeria Júlia que consistia en analitzar el comportament dels clients per poder millorar les experiències als seus establiments. Finalment el projecte guanyador va ser una aplicació que permetia captar la informació dels clients gràcies a un mètode que combina tecnologia NFC, Wifi i Bluetooth.
Van participar 11 alumnes, dirigits per cinc docents, i amb la implicació d’una única empresa.
El programa Tàndem d’Andorra Business per alumnes d’FP i empreses comptarà per primera vegada per a la nota final
Els secretaris d’Estat d’Empresa, Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Saura, i d’Educació, Josep Anton Bardina, han presentat aquest dimarts, 1 d’octubre, la novena edició [...]
Les empreses que vulguin participar al projecte Tàndem ja poden presentar candidatura
El proper mes de setembre arrencarà la novena edició del projecte Tàndem d'Andorra Business i fins al 14 de juny les empreses interessades a [...]
Un projecte d’un edifici avantguardista guanya la vuitena edició del projecte Tàndem d’Andorra Business
Dimecres 20 de desembre del 2023 La vuitena edició del projecte Tàndem, impulsat per Andorra Business i el Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior del [...]
Vam decidir crear la empresa a Andorra per les seves característiques naturals privilegiades que el converteixen en un país emblemàtic, la seva seguretat, la seva correcta pressió fiscal, i perquè creiem que té un gran potencial per esdevenir un important hub sanitari europeu.
Vam decidir obrir la clínica a Andorra perquè molts dels pilots de Moto GP i Superbike que assessorem viuen aquí com Fabio Quartararo i Pol Espargaró. També perquè hi ha força esportistes d’elit. Andorra Business ens va ajudar a l’hora d’implantar el negoci facilitant-nos la informació de com muntar l’empresa al Principat.
Andorra és un lloc ideal on treballar i establir una empresa. És un país encantador i familiar, amb un entorn natural espectacular i una gran calma, en el que sorgeixen moltes oportunitats de negoci i on, a més, és molt fàcil solucionar totes les problemàtiques que van apareixent.
Vam triar venir a Andorra arran de la pandèmia de la Covid i veure que per al nostre projecte podíem muntar un estudi de producció audiovisual i de doblatge al país i treballar internacionalment. A més viure a Andorra és una meravella per als nostres fills per l’entorn i per la gran seguretat.
La decisió de crear una empresa a Andorra no sols es va produir per les facilitats fiscals, sinó sobretot per l’alta qualitat de vida i la presència de joves amb talent. NP Technology vol créixer al món, ampliant la seva presència en altres països, i Andorra Business ha exercit un paper fonamental ajudant-nos en el nostre procés d’internacionalització.
Tenir el negoci a Andorra no només té beneficis a nivell fiscal. També és més fàcil la burocràcia i projectar-te a nivell internacional. Precisament Andorra Business m’ha ajudat en aquest procés per fer conèixer els meus productes fora del Principat.
Andorra té diversos avantatges que vam valorar molt en el moment de decidir establir-hi l’empresa, com són la seguretat, la legislació i l’estabilitat política. I després d’establir-nos al país, m’ha sorprès com a la gent li encanta viure a Andorra. Hi ha una gran qualitat de vida.
Andorra és un lloc perfecte per a desenvolupar i testar totes les nostres innovacions, fer pilots integrals de país i per generar aliances empresarials. L’enclavament en l’àmbit esportiu és impressionant, sobretot gràcies al fet que hi viuen un gran nombre d’esportistes i a què el país considera prioritari el sector.
Andorra és un dels millors llocs del món per a muntar la part de disseny, màrqueting, concepció i enginyeria d’una empresa. Andorra Business ens ajuda a internacionalitzar la nostra empresa amb les seves connexions/contactes per a entrar en mercats on és més complicat instal·lar-se.
El marc fiscal i els impostos molt competitius del Principat ens permeten oferir preus atractius als nostres clients. A més, el Govern d’Andorra prioritza el desenvolupament del sector biotecnològic, al que nosaltres hi contribuïm com a primera empresa d’aquest tipus al país.
Vam venir a Andorra perquè ens encantava la muntanya, perquè teníem Espanya i França a prop, i sobretot pel marc de seguretat excepcional que ofereix el Principat. Estem molt contents de seguir comptant amb el suport d’Andorra Business, ja que gràcies a ells hem pogut establir molts vincles comercials amb empreses internacionals.