D’aquesta quantitat, 7,250 milions corresponen a la despesa generada pels turistes i excursionistes, en base als càlculs de despesa per persona i nit a Andorra. De fet, una de les dades destacades a la presentació ha estat el fet que un 74,8% dels espectadors d’entrada gratuïta i un 85,9% dels d’entrada de pagament van pernoctar a Andorra, amb una mitja de més de dues nits per persona. El nombre de pernoctacions generades per espectadors va ser de 59.600 nits.
A nivell de variació de l’ocupació hotelera en comparació amb el mateix període de l’any passat, durant la primera quinzena de juliol va haver-hi un augment del 2,6%, i durant la segona quinzena els registres d’ocupació van pujar un 5,2%. En el cas dels hotels no adscrits a la Unió Hotelera, durant la segona quinzena de juliol es va arribar a incrementar d’un 12,2% els registres del 2012.
El titular de Turisme ha ressaltat que el motiu principal de la visita a Andorra per part dels espectadors de la funció, segons les enquestes realitzades a un total de 6.451 persones sobre el total de 46.915 assistents a l’espectacle (un aforament global del 92% del total d’entrades de pagament i gratuïtes), ha estat la funció exclusiva per Andorra del Cirque du Soleil.
A aquest punt se sumen la realització d’altres activitats com anar de compres i anar als restaurants, entre altres.
També ha estat significativa la presència del teixit empresarial andorrà en la materialització dels aspectes logístics de l’espectacle. Concretament, el Cirque du Soleil ha motivat la contractació per part de l’organització andorrana d’un total de 28 empreses del país i fins a 108 treballadors, amb una despesa generada de 620.000 euros. A això se sumen les contractacions realitzades directament pel Cirque du Soleil, que ha donat feina a 30 persones més i ha generat una despesa també directa sobre treballadors d’Andorra d’uns 200.000 euros.
Camp també ha presentat altres aspectes relacionats amb la valoració general realitzada pel públic, que ha estat a nivell global d’un 8,4 sobre 10. La qualitat de l’espectacle ha estat, segons el ministre de Turisme i Medi Ambient, l’element de més pes per aconseguir aquesta valoració tan positiva, que ha estat inferior en el cas del públic andorrà. En aquest sentit, la nota dels assistents residents ha estat de 7,7, mentre que espanyols i francesos han valorat a nivell global l’espectacle amb un 8,6 i, en el cas d’altres nacionalitats (especialment amb l’arribada de turistes russos), la valoració va arribar fins el 9,2. El públic assistent a l’espectacle ha estat conformat per un 29% provinents d’Andorra, un 60% d’Espanya, i un 5,7% de França, mentre que la resta correspon a altres nacionalitats.
Pel que fa als aspectes a considerar de cara a possibles futures experiències, Camp ha destacat la millora de la visibilitat especialment per famílies amb nens, així com l’entrada a l’aplicatiu web durant els primers dies o la informació sobre el total d’aparcaments disponibles a l’entorn de la zona de l’espectacle.
El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha presentat aquest dijous davant els agents del sector turístic el balanç aconseguit després de la celebració de les deu actuacions durant aquest estiu de la funció Scalada del Cirque du Soleil. Camp s’ha mostrat “molt satisfet” amb l’impacte econòmic aconseguit, “tres vegades superior a la inversió feta”, ja que d’una inversió final de 2,641 milions d’euros, el retorn ha estat de 8,5 milions.