L’11è clúster d’Educació de la iniciativa Actua ha comptat amb una quinzena de participants. Es tracta de la primera sessió que s’organitza, després de la segona trobada anual de clústers celebrada el passat mes de juny.
En aquest marc, la Sra. Imma Jiménez, responsable de clústers de la iniciativa Actua, ha fet un repàs dels resultats obtinguts a la segona trobada anual de clústers. La idea va ser reagrupar els grups d’educació, innovació, i salut i benestar per arribar a una millor cooperació dels diferents àmbits. Van sorgir noves idees arran d’aquesta col·laboració com l’organització de congressos, de conferencies i de formacions d’alt nivell, o de campus de llengües per a viatges lingüístics.
El Sr. Ferran Casas, responsable d’HES idiomas, ha presentat aquesta empresa d’idiomes i com, a partir de la cooperació, s’ha afavorit la creació d’un campus de colònies d’estiu anglosaxó a Andorra. També ha esmentat com aquest campus pot potenciar els diferents sectors del país.
Seguidament, la Sra. Sònia Figueras, responsable del programa capacity de la fundació OMT THEMIS, ha presentat la fundació, que és responsable d’executar el programa de formació i educació de la Organització Mundial del Turisme. Actualment, l’OMT ha eliminat els sectors d’educació i de formació i ha creat diferents programes. En aquest cas, la fundació OMT THEMIS s’encarrega de transmetre la prioritat d’integrar el turisme a l’agenda política i econòmica internacional.
Els diferents objectius de la fundació son promoure el turisme sostenible, millorar la competitivitat, o promoure la contribució del turisme en el desenvolupament econòmic. Per a la seva realització, la Sra. Sònia Figueras ens ha presentat els diversos programes de la fundació, posant en relleu la importància de la cooperació.
La sessió ha finalitzat amb la presentació del concurs de Nadales digitals de la iniciativa Actua en col·laboració amb el Massachussets Institute of Tecnology (MIT). Es tracta d’un concurs basat en el programa scratch desenvolupat per l’MIT.
L’objectiu del concurs és propiciar la utilització de les noves tecnologies com a eina educativa.
En el concurs participaran tots els sistemes educatius del país amb grups d’1 a 3 alumnes de primària. La valoració dels projectes es farà a través d’un jurat composat per un membre de cada sistema educatiu així com un membre d’Actua i del Ministeri d’Educació.
Els participants tindran fins al dia 22 de novembre per entregar els projectes.
Finalment, el premi serà un Lego Minstrom, un robot programable en scratch adreçat als 3 finalistes, i s’atorgarà en un dels clústers de la iniciativa Actua.
Per concloure podem remarcar com la segona trobada de clústers anuals ha influït en el clúster de educació propiciant la cooperació. Tots els assistents han manifestat la importància de dita cooperació per tirar endavant noves iniciatives.