Es tracta d’un projecte que neix amb la clara voluntat de complir amb un doble objectiu: En primer lloc oferir una formació transversal en el coneixement del medi de muntanya i les activitats humanes que s’hi desenvolupen. En segon lloc, el projecte pretén integrar les diferents formacions professionals que s’ofereixen a Andorra en un marc acadèmic.
Aquest tipus de formacions ja s’estan oferint en altres zones del món com Nord Amèrica o els Alps, però no comptem encara amb presència als Pirineus. El representant del projecte, Eric Jover, ha volgut destacar que Andorra és un país de muntanya per definició, i disposa d’una economia fortament depenent de les activitats que s’hi desenvolupen. Així per exemple el turisme de neu ja representa més d’un 15% del PIB del país. En aquest sentit, Jover considera que podria ser estratègic el desenvolupament de formacions en aquest àmbit aprofitant i reforçant la marca Andorra per a que el país esdevingui un referent en tot el que està relacionat amb la muntanya.
Durant els darrers mesos, l’OBSA ha estat buscant socis per desenvolupar el projecte, i durant la presentació realitzada, els seus responsables han informat que altres institucions de gran rellevància han decidit sumar-se al projecte. Destaquen la Universitat d’Andorra, el Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya d’Andorra del Institut d’Estudis Andorrans (CENMA), Andorra Turisme i l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM).
La incorporació d’aquests socis al projecte permetrà el desenvolupament d’un postgrau virtual en turisme d’esports i activitats de muntanya. Amb l’objectiu d’esdevenir un referent internacional aquest postgrau s’impartirà tant en català com en anglès.
En la mateixa sessió del clúster d’educació s’ha presentat l’empresa Technology in live, com una empresa dintre del sector de l’educació, que ofereix aplicacions per gestionar centres educatius, així com la comunicació amb els pares dels alumnes utilitzant les xarxes socials.